Barnkalas förr och nu

Förr i tiden var det mycket vanligare att barnen enbart blev firade inom familjen när de fyllde år. Det var inga teman på kalasen och inga inbjudna vänner. Oftast fick barnet bara ett paket eller möjligtvis två. Sakta men säkert började det att ändras och barn kunde bjuda in några vänner för tårta och lek på sin födelsedag.

Barnkalas idag

Nu för tiden ser det annorlunda ut. Idag är det absolut vanligaste att barnet bjuder in flera vänner till barnkalaset, får mycket fler presenter och ofta har det någon form av tema. Det kan handla om ett specifikt tema såsom Greta Gris eller ett mer öppet tema som olika prinsessor eller kanske en specifik färg. Förutom tema så är det vanligt med olika lekar och överraskningar såsom fiskedamm, skattjakt eller kanske en piñata.

Vill du slå på stort kan du beställa en tårtbild att lägga på tårtan. Då har du en tårta som går i samma tema som kalaset och som dessutom ser väldigt proffsig ut. Känner du för ett enklare kalas kan du satsa på ballonger och dekoration som går i samma färg.

About