T-shirt och dess historia

T-shirten hör till basplagget som de flesta av oss har ett par av i våra garderober. Den kan du både använda när du ska klä dig festfin och när du bara vill slappa hemma. Också på gymmet kan du sätta på T-shirten. Som ett resultat av plaggets mångsidighet är kombinationerna nästan oändliga.

Från det militära till det vardagliga

T-shirten har logiskt nog fått sitt namn av sin form, vilket ser ut som ett stort T. Historiskt sett har plagget ett militärt ursprung. Amerikanska soldater använde T-shirten som underkläder och den påminde snarare om det som vi idag skulle kalla en one piece. Med tiden blev dräkten uppdelad i en nederdel och en överdel. Och man förkortade överdelens ärmar så att den började påminna om dagens utseende.

Från att ha varit soldaters underplagg ökade plaggets popularitet. På 50-talet började man trycka upp motiv på plagget, och på 70-talet började rockband att trycka upp sitt bands namn på plagget. Idag är också T-shirten ett dominerande träningsplagg.

Sammanfattningsvis finns idag hur många tryck och modeller som helst. Genom att beställa på nätet kan du snabbt ta del av det stora utbudet som finns. Det kan till exempel vara ett budskap du står fast vid, reklam eller bara en kreativ och rolig text.

About